Andre Canrinus

André Canrinus

Na het afronden van mijn opleiding voor Technicus Bedrijfs Installaties (TBI) bij
het toenmalige V.E.V, heb ik nooit gedacht in de EMC wereld terecht te komen.

Na mijn opleiding ben ik bij de Koninklijke Luchtmacht aan het werk gegaan.
Daar heb ik hoogfrequente apparatuur gekalibreerd en ook mijn zendmachtiging  gehaald om als gelicenseerd zendamateur te mogen uitzenden. In die periode heb ik ook menig maal bij test-uitzendingen mijn eigen elektronica wel eens verstoord, en zo raakte ik meer en meer geïnteresseerd in het EMC gebeuren.

Bij toeval ben ik een leuke baan in hoogfrequente techniek tegen gekomen en ben toen professioneel met EMC en Radio keuringen  in aanraking gekomen. Later kwam dit onder de vlag van de CE markering.

Door het werk als testengineer en later als consultant, om bij bedrijven adviezen te geven over het opsporen en vooral oplossen van EMC storingen, kwam pas echt alle praktisch opgedane kennis van de afgelopen 15 jaar naar voren.

Vandaar deze website! Ik ga u helpen met het herkennen van EMC storingen en geef een mogelijke oplossing van het probleem.

In mijn nieuwsbrieven worden praktijkvoorbeelden besproken. Mijn voorkeur gaat niet uit naar veel formules, maar naar de praktische oplossing van uw probleem.